AZ Monica

Campus Antwerpen

Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen

T +32 3 240 20 20
F +32 3 240 20 40

info@azmonica.be
www.azmonica.be

Campus Deurne

F. Pauwelslei 1
2100 Deurne

T +32 3 320 50 00
F +32 3 320 56 00

info@azmonica.be
www.azmonica.be

Polikliniek Blancefloer

Blancefloerlaan 153
2050 Antwerpen

T +32 3 219 76 92

blancefloer@azmonica.be
www.blancefloer.be

Enkel na afspraak

AZ Monica investeert in nieuwe MUG

placeholder

De nieuwe MUG-wagen is een technologisch hoogstandje en werd in nauwe samenwerking tussen de spoeddienst van AZ Monica, AB-technics en BMW ontworpen naar de specifieke wensen en behoeften van de spoedmedewerkers.

Communicatie en navigatie als topprioriteit

De MUG-wagen is onder andere voorzien van een dashcam en een ultramodern communicatie- en navigatiesysteem. Ook zal het beeld van het GPS-systeem via het ‘head up’ systeem van BMW rechtstreeks geprojecteerd worden op de voorruit. De MUG-chauffeurs werden opgeleid om veilig én snel ter plaatse te raken. Belangrijk want de MUG van AZ Monica rijdt gemiddeld 4 keer per dag uit. De nieuwe MUG is ook uitgerust met een voldoende krachtig en luid signaal en een nachtsirene zodat het voertuig van ver hoorbaar is. Door de led-verlichting wordt bovendien de zichtbaarheid vergroot. De Valor-lichtbalk op het dak van de wagen is een driekhoek en voorzien van zijdelings en frontaal wit licht om interventieplaatsen bij te lichten of huisnummers snel te vinden.

De MUG-wagen bevat alles wat de urgentiearts en -verpleegkundige in uiteenlopende situaties, van een hartstilstand tot een bevalling, nodig hebben. Het interieur werd op maat gemaakt voor het medisch materiaal dat door AZ Moncia wordt gebruikt. Zo is de wagen onder andere uitgerust met een klein ijskastje om bepaalde producten op temperatuur te houden.

4 keer per dag

In 2016 moest de MUG AZ Monica ruim 1400 keer uitrukken. De ziekenwagen wordt ingezet in de regio Deurne en buurtgemeenten zoals ondermeer Schoten, Ranst, Hove, Borgerhout, Antwerpen en Mortsel. Steeds vaker wordt de MUG ook gevraagd om bijstand te verlenen in de ruimere regio (Nijlen, Lier, Herentals, Kessel, … ).