AZ Monica

Campus Antwerpen

Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen

T +32 3 240 20 20
F +32 3 240 20 40

info@azmonica.be
www.azmonica.be

Campus Deurne

F. Pauwelslei 1
2100 Deurne

T +32 3 320 50 00
F +32 3 320 56 00

info@azmonica.be
www.azmonica.be

Polikliniek Blancefloer

Blancefloerlaan 153
2050 Antwerpen

T +32 3 219 76 92

blancefloer@azmonica.be
www.blancefloer.be

Enkel na afspraak

Toegankelijkheid op elk vlak

placeholder

Bereikbaarheid

Met een tramhalte voor de hoofdingang van zowel campus Antwerpen als campus Deurne is een vlotte bereikbaarheid van onze beide campussen verzekerd. In 2016 werd de nieuwe tramlijn 8 ingereden met halte ‘Florent Pauwelslei’. Dit maakt dat het ziekenhuis in Deurne bereikbaar is op de lijn tussen de Park&Ride in Wommelgem en het centraal station van Antwerpen.

De stad investeerde ook in de uitbreiding van het aantal velostations. Campus Antwerpen had reeds een velostation, maar nu is ook onze campus Deurne uitgerust met deelfietsen. Pendelen naar de twee campussen kan dus op een gezonde manier!

Geen taalbarrière

AZ Monica is een weerspiegeling van de samenleving. Maar liefst 29 nationaliteiten zijn er werkzaam in allerlei functies. Pluralisme in levensbeschouwing, taal, sociale en culturele achtergrond is eigen aan het ziekenhuis, niet alleen voor onze medewerkers maar ook voor onze patiënten.

Een zorgverlener die te maken krijgt met een anderstalige patiënt, schat in of de taalbarrière goede zorg in de weg staat. Ook elke patiënt heeft het recht naar een tolk te vragen wanneer er een taalbarrière is. In eerste instantie zullen interne tolken (medewerkers met een anderstalige achtergrond) de communicatie faciliteren. In tweede instantie wordt de tolkentelefoon of de Stedelijke tolkendienst gecontacteerd. Informatie en het juist begrijpen van informatie behoort tot kwaliteitsvolle zorg en is een patiëntenrecht.